Czas przygotowania: 25 min
Ilość porcji: 4
Składniki:
BRUNOISE DUET MARCHEWKI Bonduelle Food Service – 300 g
Szalotka – 3 szt.
Grecka oliwa z oliwek – 10 ml
Pepitki z czerwonej soczewicy & marchewki Bonduelle Food Service – 250 g
Liść laurowy – 3 listki
Bulion warzywny – 1000 ml
Pasta pomidorowa – 500 ml
Oregano – do smaku
Ocet czerwony – do smaku
Sól i pieprz – szczypta
Grzanki – 8 szt.
Krewetki (opcjonalnie) – 4 szt.
Sposób przygotowania:
Cebulę zeszklić na oliwie, dodać Pepitki i zamrożone warzywa Brunoise. Następnie dodać liść laurowy i podsmażać 5 min. Całość zalać bulionem i dusić przez 10 min. Na koniec dodać pastę pomidorową i doprawić solą i pieprzem oraz oregano. Gotować jeszcze przez 5 minut.
Sposób podania:
Serwować w głębokim talerzu z grzankami i opcjonalnie z krewetką. Przed podaniem skropić zupę czerwonym octem.
Przepis przygotowany przez Szefa Kuchni Tomasza Krake.