Czas przygotowania: 60 min
Ilość porcji: 12
Składniki:
BRUNOISE DUET MARCHEWKI Bonduelle Food Service – 75 g
BRUNOISE BROKUŁY Bonduelle Food Service – 75 g
Cebula czerwona – 30 g
Czosnek – 2 ząbki
Ciasto francuskie chłodzone – 200 g
Ricotta – 100 g
Mozzarella – 30 g
Pesto bazyliowe – 20 g
Sól, pieprz, czarnuszka – do smaku
Grana padano, oliwa z oliwek extra virgine – do smaku
Jajko do posmarowania – 1 szt.
Salsa paprykowa – do podania
Sposób przygotowania:
Na oliwie podsmażyć cebulę pokrojoną w drobną kostkę, rozgnieciony czosnek i mieszankę Brunoise, wystudzić.
Z ricotty, mozzarelli i przesmażonych warzyw zrobić farsz, doprawić do smaku pesto.
Płat ciasta podzielić na 12 prostokątów i zawijać jak uszka. Układać na pergaminie, posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać czarnuszką.
Piec około 30 min w temperaturze 190°C.
Sposób podania:
Podawać na gorąco z salsą paprykową lub pesto.
Przepis przygotowany przez Szefa Kuchni Mariusza Jamroszczyka.