Składniki:
Pepitki z grochu łuskanego i cukinii Bonduelle Food Service 250 g
Dynia 150 g
Boczniaki 150 g
Jarmuż 100 g
Cebula 100 g
Czosnek 3 ząbki
Masło 50 g
Wino białe 100 ml
Mascarpone 20 g
Wywar warzywny 250 ml
Olej 50 ml
Rozmaryn, sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Pokrój warzywa. Dynię, jarmuż i boczniaki podsmażaj przez minimum 2 minuty do uzyskania temp. 70°C wewnątrz produktu.
Rozgrzej olej, dodaj cebulę i czosnek i smaż przez chwilę.
Dodaj Pepitki i białe wino, a następnie rozmaryn. Dodaj wywar warzywny.
Do całości dodaj wcześniej usmażone warzywa. Na koniec dodaj masło i mascarpone.
SPOSÓB PODANIA:
Przełóż porcję pepisotto do misek i udekoruj rozmarynem.