Reklamy

Szkoła Mistrzów Kulinarnych

Szkoła gastronomiczna on-line

Subskrybuj

Kuchnia roślinna Przepisy mistrzów

PEPISOTTO Z PEPITEK Z GROCHU ŁUSKANEGO I CUKINII

Składniki:

Pepitki z grochu łuskanego i cukinii Bonduelle Food Service  250 g

Dynia 150 g

Boczniaki 150 g

Jarmuż 100 g

Cebula 100 g

Czosnek 3 ząbki

Masło 50 g

Wino białe 100 ml

Mascarpone 20 g

Wywar warzywny 250 ml

Olej 50 ml

Rozmaryn, sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Pokrój warzywa. Dynię, jarmuż i boczniaki podsmażaj przez minimum 2 minuty do uzyskania temp. 70°C wewnątrz produktu.

Rozgrzej olej, dodaj cebulę i czosnek i smaż przez chwilę.

Dodaj Pepitki i białe wino, a następnie rozmaryn. Dodaj wywar warzywny.

Do całości dodaj wcześniej usmażone warzywa. Na koniec dodaj masło i mascarpone.

SPOSÓB PODANIA:

Przełóż porcję pepisotto do misek i udekoruj rozmarynem.

Reklamy